Muutama tehokas tunti vietetty koulun värjäämössä iltapäivällä ja tulos näkyy yllä. Juhlapukuuni tulevaa pellavaa värjäilin mikrossa. Mikrovärjäys on niin mun juttu, nopeeta ja helppoa! :) Tavoitteena oli testailla eri punaisen sävyjä, pinkkiä lähdin hakemaan. :)

Värjäyksessä on käytetty Semitone reaktiivivärejä ja väriyhdistelmät ovat olleet seuraavanlaiset

vasemmalta oikealle 1. 230(pun.) 5ml                   2. 230 1ml + 210(kelt.) 0,5 ml                      3. 230 1,3ml + 210 0,2ml

                                       4. 230 1,4ml + 250( sin.) O,1ml

Sekoitin siis aluksi soodan (20g/l) ja suolan (50g/l) litraan kuumaa vettä. Tämän jälkeen lisäsin väriaineen ja sekoitin hyvin. Kangaspalan lisäsin kasteltuna väriseokseen ja laiton mikroon kuumenemaan kiehumispisteeseen saakka. Kiehumisen jälkeen vähensin mikron tehoja ja jatkoin lämmitystä 10 min. Huuhtelin kangaspalan kylmällä vedellä ja värin kiinnittymisen varmistin keittämällä.

Tykästyin itse eniten pelkkää punaista sisältävään koetilkkuun ja päädyinkin värjäämään sillä puvun yläosaan tulevan yksityiskohdan. Yksityiskohdat muotoituivat aamulla uusiksi. Nyt onkin tulossa värjätystä kankaasta tereet saumoihin yläosaan. Alaosan yksityiskohdat pysyvät samoina.

Yläosan kaavoja muotoilusta jäljentelin aamulla ja vielä vähän suoristettiin etukappaleen saumaa ja varmistettiin istuvuus kokeilemalla.